STAM STADSMUSEUM IN GENT

In het STAM kan u terecht voor het verhaal van Gent. Het nieuwe Stadsmuseum op de Bijloke is de perfecte introductie en toegangspoort tot de stad.

Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat sinds oktober 2010 op de Bijlokesite het verhaal van Gent brengt en u (nog) warm(er) maakt voor de stad. Een vast circuit neemt u mee langs een chronologisch parcours van objecten en multimedia die de ontwikkeling en groei van Gent schetsen. Alles wat Gent tot Gent maakt, passeert de revue. De tijdelijke tentoonstellingen maken het begrip ‘stedelijkheid’ bevattelijk en tonen op telkens weer een andere manier wat een stad tot stad maakt. Wat het STAM anders maakt, is dat het echte topstuk zich niet tussen de muren van het museum bevindt. Dat topstuk is Gent zelf en een bezoek aan het Stadsmuseum is niet volledig zonder een bezoek aan de stad.

Openingsuren

Open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur (tickets tot 17.30 uur) - gesloten op maandag gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari Wel open op paas- en pinkstermaandag, de eerste maandag van de Gentse Feesten en tijdens de eindejaarsweek
  STAM
  Bijlokesite
  Godshuizenlaan 2
  B-9000 Gent
  Telefoon: + 32 (0)9 267 14 00
  Fax: + 32 (0)9 267 14 98
  E-mail: stam@gent.be
  www.stamgent.be


Reserveer formulier

« Terug naar lijst